Steendam

Steendam

Tussen Appingedam en Siddeburen ligt aan de Damsterweg het dorp Steendam (Gronings: Staindam), een belangrijk watersport- en recreatiecentrum aan het Schildmeer. In het midden van de vorige eeuw lag dit dorp nog temidden van een groot aantal meren en plassen die in de loop der jaren zijn gedempt.

Meer lezen

Rondje Schildmeer

Start en finish: Kaap Steendam

Lengte: 14,77 km

Linksaf over de brug
Kruispunt linksaf richting Overschild
Zie kaart voor verdere route. Paden zijn niet benoemd.

Kabouterpad Steendam

Lengte: ca. 2.6 km

De start van het pad vind je schuin tegenover het restaurant Kaap Steendam, aan de overkant van het afwateringskanaal. De nieuwste Kabouterkrant is af te halen bij het restaurant, oudere uitgaven vind je rechts op de pagina (link hieronder). Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover het restaurant. Laarzen kunnen in sommige jaargetijden handig zijn in het bos.

(op weg naar) Kaap Steendam
Ommetje Steendam

Start en finish: Kaap Steendam

Lengte: ca. 6 km

Op de brug bij Kaap vind je meer informatie over deze route. Let op: in de tekst bij de link staan meerdere start- en eindpunten. Voor de uitgifte van prikstokken e.d. is Kaap vooralsnog aangewezen.

Palen en stickers met het voetjeslogo duiden de weg: je loopt in de richting waarnaar de voeten wijzen. Vanaf het dorpshuis bijvoorbeeld loop je langs de Damsterweg door een deel van het lintdorp.

Roegwold
Overnachten in Steendam
Bed & Breakfast Lissette Germain
Villapark Schildmeer
Jacthaven Boei 12
Wat is er nog meer te doen op Steendam
Beachclub & Botenverhuur
De Tijd Schldmeer
Groninger Golfclub Duurswold