Elementor #585

Trashwalking

In oktober 2021 zond ik een plan in bij gemeente Midden-Groningen. Een aantal jaren al ben ik bezig om tijdens het wandelen het zwerfafval op te rapen dat ik zie liggen.

Afval hoort niet in de natuur. Zie de beelden bij de foto’s. Velen zijn zich gelukkig al bewust hoeveel schade zwerfafval aan onze leefomgeving brengt en helpen mee om de eigen omgeving schoon te houden.

 

Terug naar het ingediende plan:  Gemeente Midden-Groningen was meteen enthousiast en binnen no time was een “actiegroep”  in werking geroepen om het plan verder uit te werken.

Wandelen en afval rapen. We hebben het plan de “Van A naar Z routes” genoemd. En als onder titel Daarheen en weer terug. De eerste route begint in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand en eindigt daar ook. Een route langs de kunstobjecten die onze “Gemeente hoofdstad” bezit. De totale lengte is 22.6 km.

Je kunt de route(s)  gratis downloaden. Bij elk startpunt van elke route kun je grijpers en vuilniszakken halen en daar ook weer inleveren. Na het inleveren krijg je dan een kopje koffie of thee als een “dankjewel voor het meedoen”.

.

Challenge

Al pratend en plannen makend met het team kwamen we op het idee om er een challenge aan te haken.  Bij elk inleverpunt is/komt de mogelijkheid om het afval dat je inlevert te wegen en te laten noteren. Elk jaar wordt de winnaar gehuldigd. Hoe dat gaan we nog uitwerken.

 
 

Spelregels

  1. Leen- en terugbrengen is bij hetzelde punt. Dus lenen bij ’t Kielzog is ook terugbrengen bij ’t Kielzog.
  2. Denk om je eigen veiligheid. Zorg dat je zichtbaar bent wanneer je op drukke verkeerspunten loopt.
  3. Draag handschoenen. Raap afval alleen op met de geleende grijpers.
  4. Aie je grof afval liggen meld dit dan via de fixi-app