sophie loves lilla bjorn week 10

“Opgelegd Blaadje”  en Front Post Petal – FPP)

 

Vertaling tekst foto: haaknaald wordt hierin gestoken voor de volgende 3 steken.

FPP: Dit is een 4Dstksam met de volgende wijzigingen: de 1e st. is gehaakt als een RVDstk met een extra lus aan de basis.

Wissel garen naar accentkleur, steek de haaknaald in, haal lus op, haal deze door 1 lus, dan werk je de st. verder af zoals gebruikelijk maar laat de laatste lus op de haaknaald. De volgende 3 stk. zijn gemaakt tussen de “benen” waar het garen rond de Dstk zit. Als je 4 lussen van de accentkleur en de eerste lus van C6 – Petrol op de haaknaald hebt staan, haal je nog een lus op en werk je de st. van de accentkleur af tot en met een lus van de accentkleur en C6 – Petrol. Haal een lus C6 – Petrol op en werk de st verder af. Trek de draad van de accentkleur dusdanig aan dat deze niet meer te zien is in C6 – Petrol.

Toer 42:
Alle steken zijn in C6 – Petrol, behalve de FPP, Blaadje en RV2Dstk, deze worden gehaakt met C2 – azuur. Hecht garen aan als voorgaand met de accentkleur. * 2 v. Blaadje in VL van st. in toer 41 direct onder de naastgelegen st., sla 1 st. over, [5 v., RV2Dstk rond de onderliggende st. met dezelfde kleur, sla 1 st. over, 5 v., FPP rond de onderliggende accentkleur, sla 1 st. over] x 21, 5 v, RV2Dstk als de eerste, 5 v., Blaadje in VL van st. in toer 41 direct onder de volgende st. 2 v. (1 v. 1 l. 1 v.) in de losse. Herhaal * 4 keer. Eindig als voorgaand                                                                                                     (271 v. + 1 l. pz)

Toer 43:
Alle steken zijn in C6 – Petrol, behalve de stk en RVDstk, deze worden gehaakt met C3 – munt. Hecht garen aan als voorgaand met de accentkleur. * 1 v, stk (VL) in st. van toer 42 direct onder de naastgelegen st. [4 v., RVDstk rond de onderliggende st. met dezelfde kleur, sla 1 st. over, 1 v.] x 44, 4 v. (1v. 1 l. 1 v.) in de losse. Herlaal * 4 keer. Eindig als voorgaand

                                                                                                                      (273 v. + 1 l. pz)

Toer 44:
Alle steken zijn in C6 – Petrol, behalve de FPP en Blaadje, deze worden gehaakt met C3 – munt. Hecht garen aan als voorgaand met accentkleur. * 4 v., [2v. FPP rond de onderliggende accentkleur, sla 1 st. over, 3 v.] x 44, 2 v. Blaadje in st. van toer 40 direct onder de naastgelegen st. sla 1 st. over, 2 v. (1 v. 1 l. 1 v.) in de losse. Herhaal * 4 keer. Eindig als voorgaand                                                                                                       (275 v. + 1 l. pz)

Toer 45:
Alle steken zijn in C6 – Petrol, behalve de FPP en blaadjes, deze worden gehaakt met C4 – pepermunt. Hecht garen aan als voorgaand met accentkleur. * 11 v., [FPP rond de onderliggende accentkleur, sla 1 st. over, 11 v.] x 22, (1 v. 1 l. 1 v.) in de losse. Herhaal * 4 keer. Eindig als voorgaand                                                                         (277 v. + 1 l. pz)

Toer 46:
Alle steken zijn in C6 – Petrol, behalve de FPP en blaadjes, deze worden gehaakt in C1 – wit. Hecht garen aan als voorgaand. *[4 v., FPP rond de onderliggende accentkleur, sla 1 st. over, 1 v.] x 45, 4 v. Blaadje in st. van toer 42 direct onder de naastgelegen st. sla 1 st. over, 2 v. (1 v. 1 l. 1 v.) in losse. Herhaal * 4 keer. Eindig als voorgaand                              (279 v. + 1 l. pz)

Toer 47:
Alle steken zijn in C6 – Petrol, behalve de Blaadjes, deze worden gehaakt in C5 – ijsblauw. Hecht garen aan als voorgaand met accentkleur. * 1 v. [6 v., blaadje in st. van toer 43 direct onder de naastgelegen st. sla 1 st. over, 5 v.] x 23, 2 v. (1 v. 1 l. 1v.) in de losse. Herhaal * 4 keer. Eindig als voorgaand                                                                               (281 v. + 1 l. pz)

Toer 48:
C6 – Petrol, als DB toer 24                                                                            (283 v. + 1 l. pz)

Toer 49:
C5 – ijsblauw, als DB toer 24                                                                        (285 v. + 1 l. pz)

Toer 50:
C2 – azuur, als DB toer 24                                                                             (287 v. + 1 l. pz)

Toer 51:
C1 – wit, als DB toer 23, doorgaan naar toer 52                                          (289 v. + 1 l. pz)

Toer 52:
C1 – wit. Losse in AL van elke st. Eindig als voorgaand                                (289 v. + 1 l. pz)

Gefeliciteerd, je Sophie loves Lilla Bjorn winterdeken is af…